Обсъждат Мая Манолова и ген. Михо Михов за лява президентска двойка

Мая Манолова – кандидат за президент, и ген. Михо Михов като неин вице – това е един от вариантите, обсъждани на “Позитано” 20.

Това е една от възможните схеми, ако се стигне до разбирателство с АБВ, призна висш социалист. Но уточни, че червените конференции по места, които номинират кандидатите, ще се провеждат до 25 юли и докато те не приключат, нищо не може да се коментира със сигурност. Едва след това ще продължат и разговорите с партията на Георги Първанов.

Манолова е една от най-желаните кандидатури в червените среди, заедно с лидера Корнелия Нинова и с евродепутатката Илияна Йотова, пише „24 часа”. От трите омбудсманът има най-големи шансове да се пребори за “Дондуков” 2, а и може да привлече извънпартиен вот, смятат в соццентралата. Освен това Манолова е достатъчно популярна и няма нужда тепърва да се прави кампания за налагането ѝ.

Сред номинираните от червените структури са още вицепрезидентът Маргарита Попова, бившият депутат Петър Курумбашев, бившият здравен министър Таня Андреева, шефът на ВВС ген. Румен Радев. Социалисти по места харесват и лидера на “Движение” 21 Татяна Дончева и Ивайло Калфин от АБВ, но за вицепрезиденти.

Междувременно се разбра, че в АБВ разработват и схеми за самостоятелно участие, ако не се постигне споразумение с БСП. Тогава кандидати ще са или самият лидер Георги Първанов, или заместникът му Ивайло Калфин, в зависимост от това коя ще е кандидатурата на ГЕРБ. Преди дни в интервю за “24 часа” Първанов призна, че е готов за президентска битка с Бойко Борисов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене