Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily”

Корнелия Нинова обеща работа за 128 хил. младежи до края на годината

Председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова обеща да бъдат разкрити общо над 141 хил. работни места, като по няколко програми още през април ще бъдат осигурени 13 230 нови места. До края на годината пък 128 хил. младежи ще работят по „Младежка гаранция“, обяви Нинова.

“24 часа”

Психотест за всеки с оръжие през 3 години

Срокът за валидност на документа за психично здраве, който се изисква за издаване на разрешително за притежаване на оръжие, ще бъде намален от 5 на 3 г. Това съобщи зам. вътрешният министър Васил Маринов вчера. Той участва в семинара на червените депутати и министри, който се проведе през уикенда на Боровец.

Фирмите вече казват в НАП и сделки с офшорки

Всяка българска фирма, която през 2013 г. е имала финансови или търговски отношения с офшорни компании, вече ще ги обявява пред данъчните.

Това става ясно от указания на финансовото министерство и Националната агенция за приходите. Новата справка се въвежда за първи път от тази година, след като бе приет закон за офшорките, който вече е в сила.

“Сега”

Икономическият министър отправи кух ултиматум към ЕРП-тата

Икономическият министър Драгомир Стойнев отправи кух ултиматум към трите големи енергоразпределителни дружества у нас – ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго-про“. Той поиска те да платят до вторник, 18 март, 318 милиона лева на Националната енергийна компания. В противен случай министърът ще сезира прокуратурата, а Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще започне процедура по отнемане на техните лицензии.

Три пъти са се увеличили българите с пенсии от чужбина за 7 години

Повече от три пъти са се увеличили хората, които получават пенсии по международни спогодби, от влизането на страната ни в ЕС през 2007 г. до 2013 г., показват данните на НОИ. Средните им пенсии, които са за сметка на българската осигурителна система, обаче са много под средните за страната, тъй като останалата част се плаща от страните, където са работили хората.

“Стандарт”

Вигенин с мисия гълъб

С мисия „Гълъб“ заминава днес за Брюксел външният ни министър Кристиан Вигенин. На редовния съвет на първите дипломати в Евросъюза ще се обсъждат санкциите спрямо Русия след референдума в Крим. Българската позиция, която ще отстоява Вигенин, е да не се прибързва с крути мерки спрямо Москва, научи „Стандарт“.

Министър подозира заговор в Енергото

Подозрения, че трите дружества, които доставят ток на крайните потребители в България, са се наговорили да не плащат на Националната електрическа компания, се прокраднаха по време на семинара на властта в Боровец. Малко е странно как така и трите ЕРП-та са се организирали добре и изведнъж спират да плащат към НЕК, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

“Труд”

Съдът – до леглото на убиеца Петков

Състав на Окръжния съд във Велико Търново и прокурори ще заседават утре до болничното легло на 53-годишния Петко Петков, който уби спецполицай и рани трима негови колеги в Лясковец преди три дни.

Износът на пилета за Катар удря на камък

Броени дни след посещението на президента Росен Плевнелиев в Катар и новината, че ще изнасяме пилешко месо за там, бизнесът се оказа повече от скептичен.

От БТПП посочиха, че е смешно да се мисли, че страната ни може да осъществи подобен експорт.

“Монитор”

ЕРП-тата на прокурор, ако не платят 318 млн. на НЕК

ЕРП-тата заплашват националната сигурност, като опитват да дестабилизират енергийната система. Това заподозря вчера министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на семинара на БСП и правителството в Боровец, като визира натрупаните колосални задължения на дружествата към НЕК.

Родното яйце измества полското за Великден

Обстановката на българския пазар за производителите на яйца преди Великден е коренно различна от миналата година, коментира Иван Иванов, шеф на най-големия производител у нас „Яйца и птици – Зора”, село Дончево. Тази година Възкресение Христово за православните християни и за католиците е на една и съща дата – 20 април.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене