Само двама кандидати отпаднаха от напреварата за директорските места в 10 училища в Пиринско

Само двама кандидати отпаднаха от надпреварата за директорските места в 10 учебни заведения в Пиринско.

Първият етап от конкурса се проведе вчера в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Педагозите имаха 70 минути, за да отговорят на 50 въпроса, свързани с решенията, които ще трябва да вземат като директори.

Голяма част от въпросите бяха свързани с новите моменти, които произтичат от влизащия в сила от 1 август нов Закон за предучилищното и училищно образование.

Нефса Барзева, която бе сред четиримата кандидати за ръководния пост в основното училище в хаджидимовото село Блатска, отпадна, тъй като не успя да издържи теста. Тя е получила едва 23 точки, а за да продължи в следващия етап са необходими най-малко 25.

Другият отпаднал кандидат е Марияна Митова, която не се е явила на препитването. Митова в момента е временно изпълняваща длъжността директор на 11 ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград. Тя бе сред кандидатите за шефското място в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград.

Останалите 40 кандидати са преминали успешно първия етап от конкурса и ще участват в събеседването, което ще започне от 21 юли в Министерството на образованието и науката.

Първата дата по график за Благоевградска област е 22 юли. Тогава на интервю ще се явят кандидатите за директори на три училища – Гимназия „Пейо. Кр. Яворов“ – гр. Петрич, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Кавракирово.

За гимназията в Петрич кандидатстват Таня Георгиева, Илияна Сарикова, Филка Манчева, Кристина Касабова, Вера Влахова и Василка Шаламанова.

Петима ще се конкурират за директорското място в школото в Кавракирово. Това са Вера Влахова, Розалина Ружина, Костадин Ташев, Георги Карагогов и Блага Христова.

Седем са кандидатите за училището в Симитли – Величка Балабанова, Анета Марянска, Таня Янкова, Мария Ортомарова, Здравко Ушатов, Вера Влахова и Златка Гергинова.

На 25 юли е интервюто с кандидат-директорите на Благоевградската професионална гимназия, СОУИЧЕ „Св. Кл. Охридски“ – Благоевград, ПМГ „Акад. С. Корольов“ – Благоевград и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Блатска, община Хаджидимово.

За БПГ кандидатите са: Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева, Вера Влахова, Йонка Величкова, Петър Тумбев и Мая Стоева. За СОУИЧЕ – Светлин Абаджиев, Росица Георгиева, Антон Драгоев, Кирилка Павлова, Емилия Тошева и Вера Влахова.

За ПМГ кандидатстват: Росица Георгиева, Николай Каращранов и Вера Влахова. След отпадането на Нефса Барзева кандидатите за училището в Блатска остават трима: Петър Стоянов, Вера Влахова и Здравко Тачев.

Последната дата е 26 юли. Тогава ще се явят кандидатите да оглавят Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Сатовча и основното училище в якорудското село Конарско.

За директорското място в гоцеделчевското училище ще се борят седем кандидати – Илия Динев, Марта Донкова, Иванка Маринова, Людмилал Дерменджиева, Никола Джингаров, Вера Влахова и Красимира Пейчева.

Шестима са кандидатите за училището в Сатовча, които продължават във втория етап. Това са: Маруся Лозанова, Джеват Дунчев, Гюлзара Качанова, Милко Айвазов, Вера Влахова и Недко Парушев.

Кандидат-директорите за училището в Конарско са четирима – Фатма Осман, Венцислав Вакльов, Здравко Тачев и неизменната участничка в конкурсите за всички свободни директорски места в Пиринско – Вера Влахова, скандално уволнената бивша директорка на Професионалната техническа гимназия в Сандански.

Интервютата ще се проведат в сградата на Министерството на образованието и науката в София, на бул. “Княз Дондуков“ 2А от 9,00 часа, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене