Представителите на КА „Самоков“ завоюваха 5 медала на световната гимназиада в Трабзон

Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков хипнотизираха публиката с изпълненията си на тепиха

Внушителните 5 отличия спечели националният отбор на България на световната гимназиада в турския град Трабзон. Тимът на Калоян Калоянов, който в голямата си част е съставен от представители на КА „Самоков“, спечели три сребърни и два бронзови медала, показвайки класа и жажда за успех.

В отборната надпревара националите се качиха на подиума с трето място. При тройките пък надеждите на рилския град Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков се разминаха на косъм с шампионската титла. Те останаха втори, мощно аплодирани от зрителите по трибуните.

Гаврилова и Казаков добавиха още едно сребро при смесените двойки, а заедно с Ангелова, Дарина Пашова и друга самоковка – Симона Благоева, грабнаха сребърно отличие и в категория „Групи“.

Успехът за грациите е още по-ценен, като се има предвид тежката обстановка в югоизточната ни съседка през последните дни и последвалият опит за военен преврат. Водачът на родната група Юлия Боянова, председател на асоциация „Спорт за учащи“, заяви, че независимо от всичко ситуацията в Трабзон е била спокойна и момичетата са били максимално концентрирани върху своето представяне.

„Нямаше място за притеснение въпреки деликатната обстановка по същото време. Ние бяхме далеч от събитията в Истанбул и Анкара, така че не усетихме напрежение. Това може би помогна на отбора да се представи на ниво“, сподели при завръщането си у нас Боянова.

Цялата родна делегация очаквано бе сърдечно посрещната на летище София, а призьорите бяха отрупани с цветя от родители, близки и приятели.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене