Топ Преса представя – режисьорът Динко Велчев: Никоя мома в Аликанте не ме хареса, затова не останах ;)

Г-н Велчев е роден на 14 февруари 1967 год. в Благоевград. Той е внук на Костадин Захаринов – кмет на Благоевград от април 1959 до октомври 1961 г. По време на мандата му е открита млекоцентралата и завода за високоговорители „Гроздан Николов“. Динко рядко говори за дядо си, не дава и интервюта… но Топ Преса не е една от медиите… Така, че с гордост ви представяме г-н Динко Велчев.

1Вчера кацна в България, разкажи за пътуването…

– Прекарах два месеца в Аликанте. Намира се в Югоизточна Испания. Разположен е на брега на Средиземно море, на 125 километра южно от Валенсия. От много отдавна исках да отида там. Това е курортен град и съм слушал много хубави неща. Но все не намирах време. Но за това лято си го бях обещал, че заминавам… Та казах си чао, България… И, ако си харесам някоя мома там си оставам, само че никоя не ме хареса. Много са ми високи претенциите.

Какви бяха първите ти впечатления от Аликанте?

– Първите впечатления ми бяха една голяма магистрала, магистрала която се виждаше още от самолета. Летището там е сигурно 4-5 пъти по-голямо от софийското.  Аликанте е нещо, като Благоевград, само че за техните стандарти. Всичко е подредено и направено, магистрали… красота. Кръговите им кръстовища са страхотия. Там са 3-4 редови и всеки знае за къде е. Другото, което ми направи впечатление е, че човек стъгне ли на пешеходната пътека, колите веднага спират. Може да кара със 100 км/ч или колата му да струва 100 хиляди, спира веднага. Това тук го няма. Всичко е асфалтирано, няма никакви пукнатини, няма дупки. Но е много сухо, в България има много повече растителност, там не е така.

Какви са хората там?

– Хората са много по-сърдечни. Влизаш в заведение, сядаш поръчваш си бира и веднага се събира компания и вече сте приятели.  Веднага започват едни дълги и хубави разговори, няма преструвки и надменност, всички са весели и щастливи. Лошото беше, че на мен испанския език ми е като китайския, нищо не разбирам. Върнах се с мускулна треска на ръцете от обяснения и показване, кое какво е… 😉

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене