Инат от „разсеяност”? : Собственици на луксозни коли потеглят заедно със скобите, забравили да платят левчето за „Синя зона” в Петрич

При въвеждането на „Синята зона” в Петрич прави впечатление, че собствениците (или шофьорите) на луксозни коли са най-недисциплинираните и „разсеяни” водачи на МПС, в сравнение с притежателите на по-скромни моторни средства за придвижване. „Скромняците” си плащат и левчето за паркирането, и 10 лева, ако са им поставили скоба. А пък „луксозните” пичове са забравили, че след няколко години празни думи и разсъждения и в „града на милионерите” бе въведена „Синя зона”, забравили са, че има многократно оповестена Наредба за това, приета от местния законодателен орган – Общински съвет. Те не признават местата за паркиране на инвалиди, които дори без „Синя зона” са предназначени само за инвалиди. Толкова са „разсеяни”, че потеглят при поставени заключващи устройства на гумите на колите им, без дори да чуят странните шумове и скърцания, и без да усетят „странностите” на това потегляне със скобата „барабар”, и без да си дават сметка, че лъскавата им кола „отива на кино”. И всичко това се прави заради тарикатските опити да се спести едното левче за паркиране на „файтона”, струващ десетки хиляди левове. С една дума, опитват се да правят „на будала” общината.

Какво се случва? Собственик на луксозна кола, лъскава и бяла, паркира на място на инвалиди в района на Сити – центъра, и „не забелязва”, че това е паркомясто за инвалиди, обозначено в синьо. Продължава да бъде „разсеян” и не си плаща за паркирането в „Синя зона”. Служители на Общинска охрана закопчават колата му със скоба. Връх на „разсеяността” на собственика (или шофьора) на „Бялата лястовица” е моментът, когато той потегля с поставено заключващо устройство на едната от гумите… Бум-тряс!!! И спира, чак когато е разбрал, че колата му е опасно повредена заради проявената на няколко пъти „разсеяност”.

Друг шофьор на „Мерцедес” „А” класа потегля от центъра на Петрич, без да е забелязал скобата на едната от гумите. Спира чак след 20 метра. И пак бум-тряс!!! Не че колата е толкова повредена, ама все пак е наложителен ремонт…

Това са действителни случаи от втория ден на „Синята зона”. Безспорно, поставените скоби са причинили щети на луксозните коли. Но шофьорите е редно да знаят, че общината не носи отговорност за тези щети. И няма да им ги изплати.

Тъкмо обратното. Шофьорът на „Бялата лястовица”, паркирал на паркомясто за инвалиди, за тази си постъпка ще бъде глобен със 100 лева. И се счита, че не колата му е повредена, колкото и скъпа да е тя. Счита се, че той е повредил заключващото устройство (скобата). А за това се налага глоба от 100 до 500 лева. И отделно ще трябва за немалка сума да си отремонтира „лястовицата”. Същото се отнася за собственика на „Мерцедеса” „А” класа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене