Росен Недин: Прокуратурата се опитва да оправдае своето бездействие по делото срещу Ембака

Прокуратурата се опитва да оправдае своето бездействие по делото срещу Емил Първанов-Ембака. Така адвокат Росен Недин коментира новото обвинение срещу криминално проявения мъж от Сандански.

Вчера, когато Софийски апелативен съд постанови освобождаване на Ембака от ареста срещу подписка, дойде поредното обвинение срещу него – този път за палеж.

„С това действие прокуратурата се опитва да оправдае пред обществото своето бездействие. И търси нов повод да го държат зад решетките. Делото е от повече от 2 години, но се активираха точно в деня, в който съдът постанови да се освободи от ареста“, допълни Недин.

Емил Първанов – Ембака е обвинен и за убийството на служител на строителна фирма „Агромах“ на автомагистрала „Струма”, което стана миналата година.

Вчера обаче съдът постанови той да бъде освободен от ареста, тъй като член 115 от Наказателния кодекс, по който е обвинен в умишлено убийство, не позволява да остане в ареста повече от 8 месеца.

Този законов срок е изтекъл на 8 юли и на практика арестантът е държан незаконно 4 дни зад решетките.

Вместо да излезе на свобода срещу подписка, той ще продължи да търка наровете в килията, тъй като сега е обвинен и в палеж.

ИЛИНДЕНПРЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене