Банско загуби с 3:1 контролата си преди обяд срещу „Ботев“(Враца)

Тимът от зимния курорт и врачани се срещнаха днес от 10.30 на стадиона в комплекс „Пири“, където врачани са на подготовка

И трите гола за победителите бяха дело на добре познатия на публиката на домакините Павел Петков, който преди време риташе за местния отбор. Бившето острие на „козлите“ се откри головата си сметка в 20-та минута, когато след самостоятелна акция премина почти половината терен, без да му бъде отнета топката и накрая очи в очи простреля вратаря на Банско за 1:0. В 65-та минута отново той бе точен от бялата точка за 2:1, след като 10 минути по-рано намиращият се на проби Любомир Голчев изравни резултата. В 73-та минута Калоян Цветков изведе в наказателното поле на домакините Павел Петков и той опъна мрежата зад стража на Банско за 3:1, отбелязвайки хеттрик в контролната среща.

За този мач старши треньорът Петко Медвецки бе заложил повече на състезатели, дошли на проби или със статут на резерви, сред които и местния любимец Христо Думанов. Младият футболист се включи добре и даде надежди, че не е нереалистично да остане в тима и догодина.

Мотив за странния състав, с който излязоха домакините бе и фактът, че предстои проверка с „Черно море“. Тя е само няколко часа по-късно и ще се играе днес на стадион „Свети Петър“ от 18.30 ч.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене