Външни експерти ще избират управителя на общинската болница в Дупница

Комисията, която ще избира управител на общинската болница в Дупница ще бъде само от външни експерти, обяви председателят на мини парламента Ивайло Константинов по време на пресконференция.

Без общински съветници и представители на ОбА ще бъде комисията, която ще избира управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница.

„Управителят на болницата се сменя защото изтича срокът, който ОбС гласува, няма драма“, заяви председателя на минипарламента. Той заяви, че намира за странна подписката, която се прави в общинската болница, в подкрепа на Росен Тимчев, тъй като ОбС го назначи за временно изпълняващ длъжността управител и определи срок, не по-дълъг от 6 месеца.

Управители ще бъдат избирани и на ГУМ и Финансово-счетоводната къща. Константинов обясни, че договора на управителя на „Ученическо хранене“ все още не е изтекъл, а за ВиК Дупница, засега ще се изчака, тъй се изчаква и приемането на Дупница във ВиК Асоциацията.
Що се отнася до Наредбата, която предвижда въвеждане на такса за барбекютата, Константинов коментира така „безплатен обяд няма, няма съоръжение в света с подобен характер и да е безплатно“. Таксите за ползване на Спортната зала пък били едни от най-ниските. „Таксите не са такива, че да водят до ощетяване на клубовете“.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене