Без категория

Задържаха опасен токсичен товар в български ТИР в Гърция

Особено опасен товар с токсични химически елементи, вдишването на които може да причини значителни щети на човешкото тяло, идентифицираха със съвместни усилия Митническите служители в Серес заедно с проверяващи от Атина. Това съобщи вчера вечерта генералния секретар на държавните приходи, предава Български новини.

След сигнал, Генерална дирекция на митниците и акцизите, пристъпи в неделя, 10 юли към проверка на камион цистерна с български регистрационни номера, шофиран от български гражданин, който е превозвал въпросната опасна продукция, изнесена от българска фирма, с количество 23 740 тона, с крайна дестинация фирма, регистрирана в Гърция с единствен партньор български гражданин.

При направената проверка е установено още, че придружаващите стоката документи са фалшифицирани. Шофьорът е задържан, а превозваните химикали конфискувани. Според предварителното разследване, проведено от лаборатория, е установено, че въпросната стока е продукт, който съдържа толуен и ксилол.

Химикалитте са много опасни, токсични и запалими, които често се използва за подправяне на гориво. Разследването продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене