Цацаров разпореди пълна проверка на наблюдаващия прокурор по делото срещу Ембака

Емил Първанов, по прякор Ембака, днес няма да бъде освободен от ареста. Това каза пред БГНЕС говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди пълна проверка на наблюдаващия прокурор по делото срещу Ембака. Ембака е обвиняем за убийството на Николай Чивиев на магистрала „Струма“.

Магистратите от Софийския апелативен съд днес промениха мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ на „подписка“, тъй като законът не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца. Той обаче ще остане в ареста, защото има основание за неговото задържане различно от тази мярка. В момента в Софийски районен съд (СРС) се разгледа наказателно дело срещу Емил Първанов по обвинение за закана в убийство.

По това дело и обвинението Районният съд е разпоредил задържането му под стража, обясни Арнаудова. Освен това днес Софийска районна прокуратура му е повдигнала обвинение за подбуждане за палеж и има разпореждане за неговото задържане до 72 часа.

Говорителят на главния прокурор съобщи още, че Сотир Цацаров е разпоредил и пълна проверка на наблюдаващия прокурор по делото срещу Ембака – Георги Качорев. След като се запозна с мотивите на съда, главният прокурор разпореди и пълна проверка на всички дела на този прокурор и на цялостната му работа.

Това означава, че още утре Инспекторатът на ВКС заминава за Благоевград, за да поеме случая. Окръжната прокуратура в Благоевград пък ще се постарае в 7-дневен срок да връчи постановлението за обвинение на Ембака за убийството по хулигански подбуди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене