Циркаджия! За да отърве решетките, ТодорГ. Мирчев от село Поповица, община Садово, изкара, че е болен от чревна инфекция

С уж чревна инфекция от село Поповица, община Садово, до Петрич, пропътува обвиняемият за двойно нарушаване на държавната ни граница – Тодор Г. Мирчев. Мъжът е с обвинение от Районна прокуратура, по чл.279, ал.2 от НК, за повторно преминаване на държавната ни граница. Съдия Божана Манасиева обаче не се произнесе с окончателно решение, предвид здравословното му състояние, за което от защитата му предоставиха документ. Извън кулоарите обвиняемият се почувства по-добре и с охота обясни проблема си. Той работил с пакистанци, с които бил в договорка, че, след като ги наемал на работа в съседна Гърция, му били длъжни да му отчитат пари, които били договорени предварително при престоя им в съседната държава. Нашенецът обаче прибирал парите, без да си мръдне пръста и искал още, и още пари. Сестрата на един от мигрантите обаче сигнализирала за това на тамошните власти. Те го изчакали толкова време, колкото е необходимо, за връщането му в страната, тъй като знаели, че се занимава с каналджийство и други непозволени от закона дейности.
Така, по сигнал, той е задържан на влизане в страната ни без документи.
Това му е втори подобен опит за пресичане на държавната ни граница – нарушение, което се наказва жестоко от НК.
Поради факта на повторност, от държавното обвинение в Петрич са повдигнали спрямо каналджията от Северна България обвинение, което го вкарва автоматично зад решетките,тъй като и друг път е хващан в подобен грях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене