ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев бе домакин на регионален ловен събор в село Попови ливади

Десетки ловни знамена развяха на Втория регионален събор ловните дружинки от ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев и побратимените им сдружения от общините Петрич, Сандански и Разлог в курортното село Попови ливади край Гоце Делчев.

Стотици ловджии и риболовци се събраха в живописната местност за събора, който от миналата година вече е традиционен и се организира от Инициативен комитет с представители на четирите дружества.

Домакин на грандиозния събор на любителите на лова и риболова отново бе ЛРС ”Сокол”, на което председател е замесник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев.

Събитието стартира с поклонение и поднасяне на венци и цветя на лобното място на Яне Сандански, което се намира в сърцето на Пирин – между Гоце Делчев и Сандански, както и с поднасяне на венци и цветя пред величествения паметник на Гоце Делчев. Там бяха осветени и поръсени със светена вода ловните знамена на четирите дружества.

Знамето на сатовчанската ловна дружинка на събора развя и бившият лидер на БСП-Сатовча и ексдиректор на училището в селото Милко Сиркьов, който е един от новите ловджии в групата.

Ловните групи още отрано пристигнаха и окупираха дебелите борови сенки, където разположиха дългите си и препълнени трапези, димящите скари и се отдадоха на истински релакс в горещия ден.

И тази година верен на традицията остана и председателят на Управителният съвет на Националното ловно-рибарско сдружение Иван Петков, който пожела на ловджиите от ЛРС ”Сокол” и ловно-рибарските дружества от общините Сандански, Петрич и Разлог да им е успешен и безавариен новият сезон 2016.

Сред официалните гости на събора бяха заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Алиосман Имамов, както и колегите му народни представители – Кристиан Вигенин от БСП и Димтър Танев от ГЕРБ.

Представителството на местната власт на Втория регионален ловен сезон също бе внушително. Подкрепата си към гвардията от ловци и риболовци и техните семейства и близки изразиха кметовете Кирил Котев на Сандански, Димитър Бръчков на Петрич и Минка Капитанова на Гърмен, както и заместник-кметове от Разлог и от общината домакин – Гоце Делчев.

Официални гости на събора на ловджиите още шефът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград – Иван Гергов, началници на горски стопанства от целия регион и гости от Гърция и Македония – представители на ловни сдружения и федерации, с което ловният събор доби и международен вид.

Градусът на настроението бе поддържан през целия ден от местни и известни изпълнители на македонски песни, на ритмите на които мнозина не издържаха и се хванаха на дългите хора.

Регионалният ловен събор, който се провежда за втора поредна година в село Попови ливади, е и първият по рода си в страната, на който масово се събират да празнуват ловджии от регионите на Гоце Делчев, Сандански и Петрич, а от тази година, дни преди откриването на ловния сезон към тях се присъедини и дружинката от Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене