Четири мита за отслабването и връзката му със секса

Мит 1: Малките промени в диетата или упражненията ще доведат до големи, дългосрочни промени в теглото

За съжаление това не е вярно. Когато става дума за отслабване, две плюс две може да е равно на три, вместо четири. Малките промени просто не се натрупват, тъй като физиологично тялото ви се опитва да запази едно и също тегло. Това не означава, че малките здравословни избори не са от значение, защото дори и най-малките неща, които правите, за да сте здрави, имат значение. Това просто означава, че не е възможно да постигнете целите си за загуба на тегло, когато единственото нещо, което правите, е да си вземете по-малка хапка. Това вероятно ще отнеме по-големи промени в диетата и физическите упражнения.

Мит 2: Поставянето на реалистични цели, когато се опитвате да отслабнете, е важно, защото в противен случай ще се чувствате разочаровани и ще губите по-малко тегло

Няма доказателства, че целенето в звездите води до чувство на неудовлетвореност. Ако не друго, насочването към постигане на по-голяма цел може да доведе до по-добри резултати за отслабване. Разбира се, когато правите това по здравословни и проверени начини!

Мит 3: Бързата загуба на много от теглото не поддържа теглото на разстояние, както загубата на няколко килограма бавно

Отново проучванията показват, че загубата на по-голяма част от теглото ви бързо в началото (може би докато сте супер мотивирани) се свързва с по-ниско тегло в дългосрочен план. Не съществуват доказателства за „бавно и стабилно“, когато става въпрос за загуба на тегло.

Мит 4: Сексуалният акт изгаря близо толкова калории, колкото и ходенето пеша за 1.60 км

Може би ще ви разочароваме, но за средно сексуално преживяване (с продължителност 6 минути!) средностатистическият човек в 30-те си изгаря само 20 калории. Това е само 14 калории повече, отколкото просто да седите и да гледате телевизия. Така че ако смятате, че сексът може да бъде вашата тренировка за деня (с цел отслабване), трябва да помислите отново.

framar.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене