Бум на водачи без книжки в Пиринско

Трима водачи без документи за правоуправление и един в нетрезво състояние са спипани от служителите на реда в областта в последните няколко дни.

Статистиката от последните месеци показва драстичен бум на заловени шофьори, които управляват МПС без документи за правоуправление.

24-годишният М.И. от Гоце Делчев е предаден на съда след образувано срещу него бързо производство за това, че в сряда около 02:40 часа по улица „Дунав” в Гоце Делчев е управлявал лек автомобил ”Ситроен” с наличие на 1,38 промила алкохол в издишания въздух.

Бързи производства за управление на МПС без шофьорски книжки – престъпление по чл. 343В, ал. 2 от НК, са образувани срещу трима водачи.

На 6 юли около 20:20 часа по пътя между селата Петрово и Катунци е установен да шофира лек автомобил „БМВ” 33-годишният неправоспособен водач М.Ч. от петричкото село Кулата.

Около 17:50 часа вчера по ул. „Просвета” в Петрич е спипан и 20-годишният С.К. от Петрич зад волана на лек автомобил „Ивеко” без съответното свидетелство за правоуправление.

Сред нарушителите е и 16-годишно момче от Петрич, което към 21:55 часа снощи по ул. ”България” в Петрич е управлявало мотоциклет „Сузуки”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене