Петър Златинов се завърна в „А“ група

Роденият през 1981 г. в Сандански футболист се присъедини към дебютанта във футболния ни елит „Верея“

Новината бе оповестена от щаба на отбора, след като бе постигната договорка с нападателя. Иначе той от няколко дни води подготовка със заралии на лагера в Смолян и дори взе участие в контролата с Поморие, завършила 2:2 в сряда вечерта. Футболистът получи одобрението на старши треньора Александър Томаш и вече е изготвен договор, който близките дни играчът ще подпише с клуба.

Петър Златинов иначе бе искан по-рано от настоящия наставник на „Верея“, още от времето, когато водеше Банско. Тогава обаче играчът се размина с клуба като за последно игра за екзотичния третодивизионен „Кариана“(Ерден), където се събра с различни други по-стари и по-млади известни имена в родния футбол.

Заедно с него присъствието на играчи от македонския край става трима, след като там вече са бившият капитан на Банско Костадин Слаев и игралият за последно в „Беласица“(Петрич), бивш състезател на Банско, „Пирин“(Благоевград), ЦСКА и „Локомотив“(Пловдив) Александър Якимов.

Иначе нападателят, който е 179 см и тежи 67 кг. ще носи отговорността да помага с опита си за дебютния сезон в „А“ група. Той го натрупа като играч на родния си „Пирин“(Благоевград), „Вихрен“(Сандански), ЦСКА, „Черно море“, „Литекс“ и „Динамо“(Минск), Беларус).

Той е Вицешампион през 2000 и 2001 с „червените“, бронзов медалист през 2006 с „Литекс“ и през 2002 с „армейците“, финалист за купата на България през 2002, играе в шампионския сезон 2002/03 за ЦСКА (по средата на пролетния полусезон е продаден на „Динамо“(Минск)). Шампион на Беларус през 2004, бронзов медалист и носител на купата на бившата съветска република през 2003. За купата на УЕФА има 17 мача и 1 гол (14 мача с 1 гола за „Литекс“ и 3 мача за ЦСКА). За младежкия национален отбор има 16 мача и 3 гола.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене