Кметът Ат. Камбитов реши проблема на медиците в Благоевград: Общината дарява бариерата и инфраструктурата около нея на МБАЛ

Край на воплите в бяло

Организацията на паркирането в ръцете на болницата. Решението бе взето след днешния протест на лекарите пред бариерата

След поредния протест срещу синята зона в двора на болницата днес, общината взе решение. Кметът Камбитов се разпореди бариерата и инфраструктурата около нея, изградена с 40 000 лева, се прехвърля в активите на болницата. Така организацията на паркирането ще бъде изцяло в ръцете на болничното ръководство.

С направеното от общината дарения на МБАЛ Благоевград работещите в здравното заведение само ще са отговорни за неудачите около паркирането в болничния двор и ще се сложи край на многократните им вопли за пропуска за паркиране.

Припомняме, че и днес лекари, медицински сестри и санитари застанаха за кратко до бариерата, изразявайки недоволството си от синята зона в района. Нямали пари да плащат всеки път, когато идват на работа. Решението за това, как да бъде организирано паркирането в болничния двор и поставянето на бариера, бе взето от общинския съвет, след като на парламентаристите бе представен доклад от предишния болничен директор, д-р Владимир Пандев.

Общината изпълни всички условия, които Пандев бе поставил и даде на медиците, точно толкова пропуски за паркиране, които той бе поискал. Със смяна на властта в болничното заведение, пред новия директор на МБАЛ Благоевград О. Митев лекарите изявиха други претенции, които днес с решението си за дарение днес, кметът удовлетвори по възможно най-безболезнения и за двете институции начин.

П. Петров

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене