Разследване на БЛИЦ! Калната машина на Недялко Недялков – ПИК в скандална схема за купуване на кух трафик – десетки рекламодатели измамени!

Калният сайт на Недялко Недялков – ПИК налива огромни суми за кух трафик, за да заблуждава читателите и рекламодателите си, установи разследване на БЛИЦ. Схемата е сравнително проста и работи безотказно.Във Фейсбук хората споделят, присъединяват се към различни каузи, стават фенове на страници и именно това се използва за продажбата на трафик.

Най-ефективният начин е създаването на тематична страница, която да събере максимален брой фенове – така публикациите стигат не само до тях, но и до приятелите и познатите им. Основният момент тук е да се избере заглавието на страницата, която на пръв поглед да звучи интересно, за да събира повече достигания на потребители.

След това въпросната страница трябва да се напълни със съдържание, а по-опитните в този мръсен, но доходоносен бизнес, избягват на нея да има директно представяне на оферти, тъй като потребителите ще се усетят, че са станали стока в ръцете на търгаши. По тази причина, който поддържа сайта, се стреми да има различни и комерсиално звучащи информации на него. Целта е те да са близки до заглавията на страницата, тъй като се предполага, че феновете й ще искат да прочетат неща свързани точно с нея.

Потребителят отваря заглавие, което го препраща към ПИК – нещо, което той не иска, ставайки член на тази група. Така измамата става двойна – веднъж в заблуждение е въведен рекламодателят, втори път за потребители, които неволно влизат в схемата.

Главният администратор на ПИК Георги Балджиев, който е собственик на „Тера Софт“ заедно с рекламния мениджър работят с няколко лица, които имат стотици Фейсбук страници.

На тези страници се споделят масово линкове към калната машина ПИК. Така освен, че веднъж мамят рекламодателите с надут трафик, лъжат и хората в социалните мрежи, които не искат да получават информация от кафявата медия, а са фенове на страниците, защото имат общи интереси с останалите участници в тях.

Това е практика в доста сайтове, но най-здраво по тази схема работи кафявата медия на Недялков. Страниците във Фейсбук увеличават изкуствено посещенията между 10 и 12 пъти на ден.

Приложеният по-долу договор показва, че фирма „Криейтив Айдиас“ ЕООД осигурява до 80 000 изкуствени посещения на калната машина срещу сумата от 560 лева без ДДС.

Както личи от сключеното споразумение фирмата осигурява най-малко 560 000 кухи посещения за скромната сума от 3920 лева.

Рекламодателите виждат тези резултати и изсипват купища пари, но ефектът от рекламата е равен на нула. Мнозина от рекламодателите са наясно с мръсните трикове, но си затварят очите от страх да не бъдат притиснати с долни лъжи и манипулации.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ ЗА СКАНДАЛНИТЕ МАШИНАЦИИ НА НЕДЯЛКОВ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене