БЧК- Кюстендил с проект срещу насилието сред младежите

17 младежи от Кюстендил ще се включат в проект „Изкуството срещу насилието“,който се осъществява от БЧК и се финансира от Община Кюстендил. Хората, които ще участват ще са на възраст от 15 до 29 години.

„Целта на проектът е да ангажира свободното време на младите хора през ваканцията. Всички ние сме свидетели, че насилието сред учениците добива небивали размери. В проектът ще бъдат ангажирани 12 младежи и 5 доброволеца от БЧК. Всички участници ще преминат през различни обучения като те ще бъдат на теми какво е насилието, насилието в училище,вкъщи и на улицата. Видове насилие, инициатори на насилие и начини за справяне на гнева“, заяви д-р Емилия Кацарска, директор на Български червен кръст – Кюстендил.

Предвижда се да бъдат проведени и три ателиета по музика, танци и фотография, арт ателие и театрално ателие. Ще се проведе и информационна кампания в Кюстендил.
Стойността на проекта е 3000 лв. Проектът вече започна, като в момента се подбират хората, които ще участват. В него ще може да се включи всеки желаещ младеж. Той ще продължи до 30 октомври.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене