„Тайната вечеря на дякона Левски“ сложи край на тазгодишния театрален фестивал в Разлог

Пиесата на Стефан Цанев даде заключителния акорд на театралното пиршество, в което няколко дни участваха гостите на НЧ 15.09.1903-1909, където се играха пиесите от програмата

В последната вечер на сцената излязоха актьори като Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Георги Налбантов, Антоанета Добрева-Нети, Георги Къркеланов, Веселин Ранков, Иван Радоев и др.

По време на едноседмичния фестивал. По време на него пред многобройните зрители среща си дадоха десетки от най-добрите актьори на България, които изиграха едни от най-култовите за сезона спектакли. Празниците на театъра в Разлог бяха открити от Камен Донев и танцьори от ансамбъл „Филип Кутев“ с пиесата „Възгледите на един учител за народното творчество“. Публиката видя още на постановките „Семеен албум“, „Бел Ами“, „Госпожица Юлия“, „Иванов“, „Дакота“.

Тазгодишното издание на театралните празници в Разлог бе пето по ред, а основни двигатели на събитието са Община Разлог и „Нона поп арт“, чийто шеф – актрисата Нона Йотова и драматурга в Народния театър Иван Вазов Розалия Радичкова подредиха афиша. На закриването зам.-кметът на Община Разлог по социалните дейности Венцислав Гърменов благодари за труда, положен от всички, които се включиха в организацията и реализираха събитието в Разлог. Актрисата Нона Йотова сърдечно благодари на публиката, която със затаен дъх проследяваше всеки един спектакъл, и пожела здраве и щастие на всички, а следващата година отново да се срещнат на сцената на читалището в Разлог.
Зам.-градоначалникът подари на Нона Йотова и Розалия Радичкова почетни плакети от Община Разлог, гравирани с имената им, за принос в организирането на театралните празници „Звездите на театъра“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене