ДОБРАТА НОВИНА ОТ „ПИРОГОВ”! 6-г. Мариела, паднала в „Коколандия”, е добре

6-годишната Мариела от Благоевград, която падна от въжения парк „Коколандия“ и получи черепно-мозъчна травма, се подобрява, но остава под активно наблюдение в Клиника по детска неврохирургия на столичния институт „Пирогов“.

Пострадалото дете е адекватно, храни се и говори, ориентирано е и се държи нормално за възрастта си, няма опасност за живота му, съобщиха от „Пирогов“. На детето се провежда лечение от специалисти начело с неврохирурга д-р Михаил Захаринов. Според столичните лекари се нуждае от болнично лечение и ще остане в неврохирургия още 3-4 дни.

Припомняме, че момиченцето падна от 2 метра височина в петък, тогава, както вестник „Струма“ писа, се забавлявало на въжения атракцион, придружавано от майка си. Според показанията на инстуркторите, които по същото време били само трима на мястото, инцидентът станал, след като Мариела откачила и двата карабинера едновременно. Момиченцето за кратко бе изпаданало в безсъзнание след падането, на място му бе оказана първа помощ в Благоевград, а след това бе транспортирано с реанимобил за  столицата. По случая работят служители на ОД на МВР – Благоевград и на Инспекция по труда./СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене