Гръм изпепели 100 дка пшеница край Сапарева баня, пожарът предизвика катастрофа между ТИР и микробус

Гръм падна край Сапарева баня и предизвика пожар и катастрофа, съобщава „Вяра“. Микробус и ТИР се сблъскаха на метри от пожара в житен блок на пътя Дупница-Сапарева баня, близо до разклона за курортния град. За няколко часа движението по пътя Дупница – Самоков, в района на разклона за Сапарева баня, се извършваше в една лента поради катастрофата. Трафикът се регулираше от Пътна полиция. За улеснение на водачите бе осигурен и обходен маршрут през летището, в близост до пътя.

Катастрофата между ТИР-а и микробуса най-вероятно е станала поради намалена видимост от пушека от пожара. 37-годишен мъж е пострадал при инцидента, информира директорът на „Спешен център” – Кюстендил д-р Анелия Георгиева. Шофьорът на буса е транспортиран за преглед в Спешния център. Мъжът се е оплакал от болка на различни места по тялото, назначени са му изследвания, за да се установи състоянието и степента на получените увреждания.

Пожарът в житния блок е избухнал вероятно от мълния при краткотрайната гръмотевична буря следобед. За кратко време е обхванал и унищожил около 100 декара пшеница. Няколко екипа на противопожарната служба се включиха в гасенето на пламъците, а трактори се опитваха да изолират пожара, за да не обхване целия район.

Друг, по-малък пожар е имало и на метри след катастрофата, в близост до бензиностанцията. И двата пожара са угасени.

E79 News; Снимки: в. „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене