Експерт в Министерството на икономиката от Вълкосел начело на българската делегация в Европейската асамблея в Словакия

Младият икономист и експерт в Министерството на икономиката Мехмед Мюхтар от сатовчанското село Вълкосел ще предвожда групата на победителите в конкурса „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016“ на Европейската асамблея на малките и средни предпрития, която ще се състои от 23 до 25 ноември в Словакия.

Мехмед Мюхтар в качеството си на национален координатор на конкурса ще бъде част от делегацията на представителите на отличените проекти, които ще имат възможност да представят България във финалния етап на събитието за европейските малки и средни предприятия на национално и европейско ниво европейската асамблея в Словакия, в която участие ще вземат представители на 32 държави.

Младият мъж от Вълкосел е служител в Министерството на икономиката от близо година и като такъв бе избран за национален координатор на приключилия преди седмици престижен конкурс „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016“.

Наградите за конкурса са учредени от Европейската комисия през 2005 г., а инициативата на Министерството на икономиката чрез конкурса бе да активизира ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

За съжаление от участие в този важен за предприемачеството конкурс са се отказали от участие по неизвестни причини поканените две общини от Благоевградска област Гърмен и Сатовча, предава още инфомрежа.

Подобряване на бизнес средата в подкрепа на малките и средни предприятия, както и дейности, които насърчават социалния характер на фирмите, тяхната инициативност, предприемачество и новаторство, са били в основата на отличените проекти на конкурса, в който големият победител стана Министерството на младежта и спорта с проекта „Национална програма за младежта“.

На второ място е класиран съвместният проект на община Пловдив със Сдружение „Клъстер Тракия Икономическа Зона“ в категорията „Бизнес среда“. Министерство на икономиката отличи и още два проекта, а именно „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“, в категорията „Предприемачески дух“, както и „Стратегия за местно развитие на територията на община Ардино“, в категория „Отговорно и интегрирано предприемачество“.

Младият икономист Мехмед Мюхтар от сатовчанското село Вълкосел в качеството си на национален координатор на проведения от Министерството на икономиката конкурс ще бъде част от делегацията на представителите на отличените проекти на европейската асамблея в Словакия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене