На вниманието на кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов! Владимир Мечов от село Падеж, махала Будишка, ревна пред Топ Преса: Камбитов, помагай! Няма оправия с екс-кмета Александър Петкашев!

Екипът на Топ Преса бе потърсен от Владимир Илиев Мечов от село Падеж, махала “Будишка”. Той иска, чрез нас да се обърне към кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Mechov-2Какъв е проблемът?
– Проблема е от години наред, в благоевградското село Падеш в махала “Будишка”. Човекът, който създава проблемите е Александър Славев Петкашев и е бивш кмет на селото. За да няма нищо на негово име всичко е прехвърлил на името на сина му Светослав. Гледат говеда и ги пускат да пасат навсякъде. Пуска ги без пастир и те ходят на хората по дворовете, ходят в циганските гробища, всичко е с изпражнения. Е, може ли такова нещо? Да, аз съм циганин, но така ли трябва да се отнасят към нас? Взел съм си място с паметник за мене лично, ония ден всичко беше смачкано. Циганските гробища са отделно, там са майка ми, баща ми, баба ми… Имам погребани там брат и сестра… Цигани сме си няма какво да се лъжем, но и ние сме хора и там не трябва да влизат говедата.

До сега от кой сте търсили помощ?
– Писал съм три жалби до кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и той човека веднага отговаря, веднага се вземат мерки, но Петкашев пак си продължава. Те го предупреждават, но с него не можеш да се разбереш. Преди два месеца подадохме нова жалба, но още няма отговор. Аз пазя входящия номер, но още няма нищо. Пращах жената да провери. Те й бяха казали, че Александър Петкашев ходи често при тях и сигурно тая жалба е захвърлена някъде настрани и за това няма и отговор.

Защо Александър Петкашев ходи често там?
– За да маха тези жалби, срещу него. Има сигурно приятели там и му помагат. Хората масово са вдигнали ръце от него, на никой не му се занимава. По Габрово и Дъбучица, не искат и да чуят за него. Той беше там кмет. Направо го изгониха, уволниха го дисциплинарно и не можа да си изкара и мандата.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене