Празникът на черешата в Кюстендил започва с голям концерт и игри „Мама, татко и аз“

Празникът на черешата в Кюстендил започва днес с голям концерт, с участието на поп звездата ALEXANDRA STAN и млади български изпълнители- Маги Джанаварова, DJ Diass, Kristo и Ivy. Начало в 19 ч., на пл. „Велбъжд“.
Преди това ще има изложение и демонстрация на занаяти от 15 ч., в Градинката пред Община Кюстендил. Забавна програма и игри с череши – „Мама, татко и аз“ ще стартират в 17, 30 ч.
Изложба с творби на студентите от НХА, участници в Пленера в с. Шишковци ще бъде открита в 18 ч., в ХГ „Вл. Димитров-Майстора“.
Празникът на черешата ще продължи събота, от10.00 часа с изложба- базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца, конкурси за най-едра череша, най-атрактивно вешало, най-красив щанд и фолклорен празник „Черешчица род родила“. Официалното откриване е в 11 ч. Предвидено е представяне на перспективни сортове череши за страната и района от Института по земеделие – Кюстендил.
Организиран е и вело-поход до село Раждавица, като туристическа обиколка за разглеждане на плодородните места в подножието на Конявската планина.
Безплатна туристическа обиколка на град Кюстендил ще има в 14 ч. и 16 ч. (туристическа обиколка с гид до обектите: Община Кюстендил,Катедрален храм „Успение Богородично“, Килийно училище, Пиргова кула, Римски терми, джамия „Ахмед бей“, Чифте баня, Дервиш баня, Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“, Къща музей „Димитър Пешев“,Регионален исторически музей)
От 17:00 ч. – Туристически маршрут до лесопарк „Хисарлъка“. Посещение на Акропола на Пауталия.
Програмата и изложенията продължават и в неделя. Кулинарната надпревара- „Череши в кухнята“ с Милица Гладнишкае с начало в 11.00 часа. Продължава фолклорния празник „Черешчица род родила“, ще има и Арт-работилници за деца – редене на вешала и пана.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене