/Видео/ Кметът Камбитов: От 5 до 10 септември ще започнат дейностите по саниране на останалите блокове на територията на град Благоевград

Ще бъде създадена общинска фирма , която ще стопанисва „Картала“!

Кмътът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде своята редовна месечна пресконференция, на която обяви, че предстои изграждане на кръгово при улица „Джеймс Баучер“. Този проект е част от Инвестиционна програма. Срокът на изпълнение е 45 дни, отиването към центъра ще стане през обходните улици като за целта ще се наблюдава стриктно за неправилно паркиране на автомобили по тези улици.

Продължават летните ремонти на детските градини и училищата. Част от тези ремонти ще се дофинсират от общината. И най-после успокояващата новина за благоевградчани е, че при преговорите с банката кредитор на „Картала“е решено дългът да бъде намален от 12 млн. лв. на 3млн. и 750 хил. лв.  Ще бъде създаден проект, в който ще се изградят съоръжения, сгради, паркинг и заведения точно определени на брой, без да бъде нужно повече да се достройва.

Всичко това е част от големия проект Спортен Благоевград. По въпроса за санирането, всички дела в КЗК са решени в полза на община Благоевград. Само едно от делата (от фирмата на  г-н Галчев)  ще бъде разгледано утре от ВАС, но данните са такива, че и то ще бъде решено в полза на общината. От 5 до 10  септември ще започнат дейностите по саниране на останалите блокове на територията на град Благоевград. Много малка част от проекта ще бъде финансиран от програмата „Региони в растеж“.

След като бъде направено и последното кръгово в града ни ще се образува терен без светофари.

Приключват и последните административни проблеми със земята на казармата. Очаква се всеки момент земята да бъде прехвърлена от Министерството на отбраната на община Благоевград. За жителите на квартал „Грамада“ предстои изграждане на подлез следващата година.

Кметът пожела приятни летни дни на медиите!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене