Момиче от Разлог пред най-престижното отличие за архитектура във Великобритания

Тя е на 24-години и се нарича Ина Каназирева и е на път да прослави България със своя талант
Тя се бори за една от най-големите награди не само на Острова, а и в света, след като получи огромно признание и шанс попадне сред 100-те номинирани студенти от целия свят за престижната архитектурна награда RIBA на Кралския институт на британските архитекти (Royal Institute for British Architects), връчваща всяка година своето отличие, което е смятано за Оскар в архитектурата.
Ина, която е студентка в Лондон в авторитетен университет по архитектура, е претендентка за сребърен медал. Любопитното е, че младата дама е спечелила доверието на оценяващите с проект за библиотека на община Варна.

Така Ина Каназирева е първата българка с номинация от английски университет, което е огромен успех, коментират известни имена в архитектурата, които прогнозират блестяща кариера за красивата разложанка. Миналата година тя е спечелила и второ място в университетска класация, където се е борила със 150 свои колеги от целия свят.

Според регламента за архитектурна награда RIBA, за която Ина се бори, всяка година се връчват бронзов, сребърен и златен медал. За бронзов се борят бакалаврите, за сребърен – магистрите, и за златен – топархитектите.

Призовете се обявяват през септември. Тогава Кралският институт на британските архитекти (RIBA) връчва и традиционната си награда „Стърлинг“ за настоящата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене