Месец преди 12-ия събор във Ваклиново започнаха търговете за отдаване на търговски терени

Инициативният комитет по организиране и провеждане на традиционния Събор „Ваклиново-2016“ е насрочил за 27 юни търг за отдаване на терени под наем на ливадите край сатовчанското село, където на 9-и и 10-и юли за поредна година се организира така нареченият Събор на тютюнопроизводителите.

Търгът, който ще се проведе в понеделник от 16 часа в залата на Общинския съвет в Сатовча, касае отдаване на терени за разполагане на полеви ресторанти, сергии и дискотеки от желаещите да участват дружества и еднолични търговци.

Цените за наетите терени от търговците, предлагащи продукти на грил и напитки без търговски маси, е 300.00 лв., за предлагащите дюнер без търговски маси – 150.00 лв., а за тези с търговски маси до 4 броя цената е 300 лева.

Същите цени важат и за търговците, които ще предлагат на съборяните във Ваклиново чевермета и напитки с търговски маси до 4 броя, а цената за терените без маси е 200 лева.

40 лева е таксата за наети терени за предлагане на риба цаца, за пуканки, семки и захарен памук – 30 лева, а за терените за продажба на сладолед и понички – цените са 50 и 80 лева.

Инициативният комитет от служители на община Сатовча по организиране и провеждане на традиционния Събор „Ваклиново-2016″ месец преди събитието определи и цените за ползване на платен паркинг с цел създаване на ред и безопасност. За престой на лек автомобил водачите трябва да платят 2 лева на ден, за автобуси и товарни автомобили цената е 20 лева на ден.

Пропуските за превозни средства, обслужващи търговските обекти, са 5.00 лева за лек автомобил, 10.00 лева за микрубис и 20.00 лева за товарен автомобил.

И тази година 12-ото издание на събора, организацията на който вече е в ход, ще се проведе под патронажа на кмета на общината Арбен Мименов. Съборът е посветен на тютюнопроизводителите от община Сатовча и през годините се утвърди като едно от най-посещаваните събития не само от жители на общината, но и от целия Гоцеделчевски регион и страната.

За пореден път поле за изява ще бъде предоставено приоритетно на млади таланти и на вече утвърдени самодейни и професионални групи и изпълнители на български фолклор.

„Чрез магията и красотата на българската песен и танци целим да покажем значимостта на българското фолклорно наследство и да възстановим старата българска традиция – хората да се събират и веселят заедно. По традиция  ръководството на община Сатовча, в качеството си на организатор, кани на събора лидери на партии и депутати от Благоевградски регион, кметове, общински съветници от общината и много други гости. Миналогодишният събор надмина всичките ни очаквания за посещаемост, тъй като съвпадна и с празника Рамазан Байрам. Посрещнахме близо 30 000 гости и се радвахме на присъствието на извънредно много наши гастарбайтери от САЩ, Испания, Англия, Португалия, та чак и от Хаваите, които за празниците и за събора се прибраха по родните си места“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът Арбен Мименов.

Представители на Инициативния комитет разкриха, че тази година на ваклиновския събор няма да липсват и спортните състезания, които предизвикват голям интерес сред съборяните, особено състезанията по борба свободен стил за мъже и жени, както и турнирите по канадска борба.

www.infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене