ВИДЕО: Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов направи първа копка на новия хипермаркет „Lidl“

Кметът Камбитов направи първа копка на магазин “Lidl” в Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на „Lidl”, направиха първа копка на магазин от веригата в Благоевград. На церемонията присъстваха още заместник-кметът по строителство инж. Янко Янков, строители и граждани. Преди първата копка, отец Андон Шавулев, отслужи водосвет за здраве.

   „Да кажем „Добре дошли“ на “Lidl” в Благоевград. След дълги години и доста перипетии, присъствието на компанията в Благоевград вече е факт. Вярвам, че изпълнителите ще се справят в срок. Пожелавам на всички здраве и успешна работа! На добър час!“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, преди да бъде направена първата копка на магазина. По време на церемонията стана ясно, че в знак благодарност за добрите партньорски отношения, компанията “Lidl” ще реновира и разшири детската площадка в Градската градина в Благоевград.

Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“, заяви, че по предварителен разчет, магазинът се очаква да бъде готов през есента на 2016 г. „Нашият стремеж е винаги да бъдем близо до хората. Така избираме и локациите, на които изграждаме магазините. Теренът, на който се намираме днес, не прави заключение. Близостта на централната част на града, възможността за достигане , както с автомобили, така и пеша, ще го превърне в едно предпочитано място за пазаруване“, каза Бисер Инчовки.

Магазинът в Благоевград ще бъде с търговска площ от 1189 кв.м., а разгънатата застроена площ – 2187 кв.м. Благоевград ще е  43-ият град, в който веригата присъства. С отварянето на магазин от компанията “Lidl“ ще бъдат разкрити нови работни места.

Първият магазин „Lidl“ отваря врати през 70-те години на миналия век в гр. Лудвигсхафен (Германия) и поставя началото на една история за успешно и бързо развитие. До края на 80-те години магазините „Lidl“ са вече из цяла Германия. „Lidl“ започва експанзията си в Европа през 90-те години на миналия век и бързо се превръща в една от най-големите вериги магазини за хранителни стоки. Днес в повече от 20 европейски страни има над 9000 магазина „Lidl“, в които работят повече от 150 000 служители.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене