Първа оставка на Евро 2016

Селекционерът на Русия Леонид Слуцкий хвърли оставка, след като възпитаниците му приключиха с Евро 2016 след тежко поражение с 0:3 от Уелс и едва едната точка в актива си

„Сборная“ записа едно от най-слабите си представяния на европейски финали и остана на последно място в група В с една точка и голова разлика 2:6.

„Искам да се извиня на руските фенове за нашето представяне, на феновете на стадиона и на тези пред телевизионните екрани вкъщи. Те не заслужават това“, коментира Слуцкий, който пое пълна отговорност за слабите изяви на Русия. „Имах достатъчно време, за да намеря играчи. Ако не сме успели, значи грешката е изцяло моя“, каза още 45-годишният специалист, който съвместява ангажиментите в националния отбор с треньорския пост в ЦСКА (Москва).

Слуцкий пое „сборная“ в доста тежка ситуация, но изведе тима до четири победи в последните четири мача от квалификациите и го класира директно за Евро 2016. Русия спечели първите си пет двубой под негово ръководство, но след това записа пет загуби, две равенства и една победа.

„Мисля, че след турнир като този някой друг трябва да поеме националния отбор за голямото първенство, което идва“, заяви Слуцкий. Русия ще е домакин на световното първенство след две години и дотогава отборът ще се обиграва.

„В крайна сметка се класирахме на Евро 2016, така че това може да се окаже един положителен опит за футболистите. На тях им предстои световно след две години, така че ще опитаме да извлечем позитивите от това участие“, каза още селекционерът.

Попитан как ще се подготви руският отбор за домашния мондиал, Слуцкий отговори: „На първо време трябва да смени треньора.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене