Кметът Камбитов: Финансирането на ОФК „Пирин“ е осигурено

Кметът д-р Атанас Камбитов присъства на първото занимание на ОФК „Пирин“ за сезона. На старта на лятна подготовка присъстваха още председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, привърженици, ветерани и спортни деятели.

Pirin-2Преди началото на заниманието , отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично”, извърши тържествен водосвет за здраве и благоденствие на футболистите и ръководството на ОФК „Пирин“.

Pirin-3Кметът на Благоевград Атанас Камбитов увери, че бюджетът на орлетата за настоящия сезон е осигурен. „Моята работа и на Общината е да осигурим финансирането на отбора, към днешна дата нямаме проблем с това. Намеренията ни са да увеличим бюджета, около два милиона. Това е осигурено и с това ще разполагаме. Финансирането е доста трудна част и желаещите да бъдат спонсори на тима, като бройка, може да се увеличат, но въпросът е в параметрите. Тежестта е изцяло на Общината. Кандидат за генерален спонсор към момента няма. Но сме осигурили около 2 млн. лв. като този бюджет е единствено и само за спортния клуб.“

Pirin-5„Внесли сме писмо за финансиране до Министерство на младежта и спорта, по инвестиционни проекти, за изграждане на козирка. Започваме строителство на тренировъчно игрище в с. Падеш, в Рилци направихме два нови терена и догодина започваме по Оперативна програма „Региони в растеж“ изграждането на спортния комплекс до Зелен дол, включващ два стадиона, помощни игрища и други спортни съоражения.“ – увери кметът Камбитов.

Pirin-4Кметът подчерта, че основна цел на ръководството и треньорския щаб е отборът да запази място в първа лига и да продължи с успешното развитите на детско-юношеската школа на клуба, заложено в общинската политика за развитието на спорта.

„Разговарях с новия треньор като казах, че една от основните ни цели, фокусът и акцента е върху детската школа, да се ползват наши момчета, които излизат от нея. Човек винаги трябва да си поставя високи цели, но нека бъдем и реалисти. Оставането ни в „А“ група е достатъчно висока цел. Не трябва да подценяваме и резултата, който постигнаха момчетата тази година, защото знаете, че бюджета ни не е висок, знаете как за 3 години минахме от „ В“ до „А“ група. Лично аз смятам, че оставането на „Пирин“ в елита е геройство и момчетата заслужават аплодисменти. Тук е мястото да благодарим и на Шенсой като треньор, защото това се случи с неговата помощ.“ – сподели д-р Камбитов.

Новият старши треньорът на „орлетата“, Стефан Генов категорично обяви, че е приел поканата да води отбора с голям ентусиазъм. „Този район е люлката на българския футбол. Тук мирише на футбол и за мен е удоволствие да поема треньорския пост. Ще разчитаме на местни футболисти, каквато е политиката на Общината, както и на новопривлечените. Доста се направи тук в последната година и мисля, че ще успеем да надградим с моя щаб.“

Освен със Стефан Генов, орлетата ще работят още с помощниците Стефан Гошев, Михаил Ролев и Антон Дончев.Треньорския щаб изведе тридесет футболиста на първото занимание. Подготовката на ОФК „Пирин“ вече е осигурена, като зелените ще тренират до края на месец юни в Благоевград, а от 1-ви юли отборът заминава на подготвителен лагер в Банско. Контролните мачове на тима са почти уточнени и финалният списък ще бъде обявен до дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене