Минка Капитанова и спонсори осигуриха 1000 лв. и изградиха удобна баня и тоалетна за прегазената от автобус Гергана Кюмкова

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова и спонсори осигуриха 1000 лева за изграждането на баня и удобна тоалетна за 31-годишната Гергана Кюмкова. Младата жена остана инвалид след тежък инцидент с претоварен междуградски автобус, от който тя изпадна при внезапно отваряне на вратата в движение и гумите прегазиха краката й.

Пострадалата през 2014 г. Гергана Кюмкова живее в стара къща при баба си и дядо си в Гърмен, където няма никакви удобства за естествените й нужди съобразно нейното здравословно състояние. Съседи я посъветвали да депозира молба в Общинския съвет в Гърмен за отпускане на финансова помощ, която в крайна сметка й била отказана по незнайни причини.

Спонсори от селото и кметът на общината Минка Капитанова обаче се притекли на помощ и решили проблема на Гергана и тя вече има необходимото й сервизно помещение, съобразено с нуждите й, разказаха съседи на Гери, които поискаха чрез ИНФОМРЕЖА да благодарят на кмета и спонсорите, помогнали освен със средствата и със строителните дейности.

Нелепият инцидент с младата жена се случи на 29 януари 2014 г., когато тя бе на 29 години. Сутринта тя пътувала от Гърмен за Гоце Делчев с междуградския автобус на транспортната фирма „Динамо“, когато внезапно на кръговото кръстовище в града се отворлила задната врата на автобуса и Гергана се озовала прод гумите на претъпканото с хора превозно средство, което буквално минало през краката й.

С критичното състояние на прегазената жена се бориха лекари от МБАЛ „Иван Скендеров” – Гоце Делчев, а впоследствие и месеци наред медиците от специализираната клиника по ортопедия в „Пирогов“.

Младата жена бе на косъм от ампутиране на единия й крак, но благодарение на специалистите, които направиха на Гергана няколко операции, нейния силен дух и издръжливостта на младия й организъм, тя бе спасена.

Така Гергана успя да се възстанови и днес се движи почти свободно, но с помощта на патерица. Не е известно на хората от Гърмен дали за случая има виновни и наказани лица, както и дали има повдигнато обвинение за нелепия инцидент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене