ПРЯДОЙ В СЛАЩЕН

Със съдействието на Община Сатовча, кметство село Слащен и читалище „Пробуда“ село Слащен се проведе празникът Прядой в село Слащен. За празника се организира футболен турнир за малки и големи, в който участваха общо 11 отбора от общината. При малките отборът на „Жълтите лъвчета“ от с.Слащен заслужено взеха купата, втори останаха гостите от Сатовча, а трето място бе присъдено на „Сините“ от Слащен. В турнира за големи се състезаваха 8 отбора от община Сатовча, като след директни елиминации и оспорвана битка шампиони на турнира станаха отборът на „Спортист“ от с.Жижево. Втори останаха „Сините шампиони“ на ФК „Дружба“
с.Слащен. Трето място получи отбора на „Слащен-07“, а четвърти бяха футболистите от с.Кочан. Безспорно на ниво и с много добра игра се представиха и отпадналите отбори на селата Плетена, Туховища, Вълкосел и третия отбор на Слащен.
За първа година се проведе и състезанието Кушия, в което най – бърз бе Рушан Митарев от с.Вълкосел . Наградите за победителите бяха връчени от Кмета на общината д-р Арбен Мименов, след което се извиха дълги и весели хора.
През целия ден организаторите се бяха погрижили да има художествено развлекателна програма подготвена от читалището, детската градина и училището в село Слащен, която бе изключително разнообразна и впечатляваща. Прекрасните изпълнения на малки и големи бяха аплодирани от всички жители и гости на селото.
Също така през целия ден в Клуба по интереси имаше прожекции от живота на селото, придружени с битова и кулинарна изложба. За този невероятен празник организаторите благодарят на спонсорите от село Слащен, които с огромно желание откликнаха и дариха средства за провеждането му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене