АУБ спечели за 10 г. бившия Партиен дом в Благоевград 62 стотинки над първоначалната цена, изненадващо и Бриндо поиска мегабазата

ауб благоевград

АУБ спечели без конкуренция правото да наеме за срок от 10 години сградата на бившия Партиен дом в центъра на Благоевград само с 62 стотинки над първоначално обявената цена от 19 942 лева за площ от 11 178,35 кв.м. Изненадата бе Иван Хамбарджийски-Бриндо, който също се включи в търга за отдаване под наем на сградата, която ползва АУБ в Благоевград, фирмата му „Джовани 2007″ бе декласирана. Председа­телят на комисията, началник на дирекция“Управление на собствеността и регулация­та“, Ели Лазарова съобщи, че Хамбарджийски няма из­рядни документи, тъй като има задължения към общи­ната, не е направил депозит­ на вноска и една от деклара­циите не е попълнена. Хам­барджийски пък заяви, че му е дадена тръжна документа­ция със старата банкова сметка, тъй като общината я е сменила в началото на март, нямал актуалната бан­кова сметка и затова той не е направил депозитната вноска. След съвещание на комисията „Джовани 2007“ бе декласирана. АУБ остана единствената фирма, която наддаваше за наемане на имота. Хамбарджийски об­яви, че ще обжалва проце­дурата.

След като на първата про­цедура се оказа единствен кандидат за единствен имот и по закон трябваше да се яви на повторно наддаване, адвокат Давид Сукалински този път нямаше проблеми и успя да се сдобие с поме­щение на ул. „Т. Алексан­дров“ 23 за 119 лева на ме­сец за срок от 5 години.

Още 9 от обявените пър­воначално 14 общински имота ще бъдат пуснати на трети търг.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене