Затворник с доживотна присъда в Бобовдолския затвор заведе поредно дело, нападнал го 15-сантиметров плъх

Затворник заведе поредно дело срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, този път заради нападнал го плъх.

Бисер Манолов излежава доживотна присъда в Бобовдолския затвор за убийството на сарафката Виолета Георгиева от Кюстендил.

Мъжът поиска да му бъде изплатено обезщетение в размер на 10 хил. лв., заедно с лихвите, от 06.10.2012 г. до окончателното заплащане на претендираното обезщетение.

В исковата си молба Бисер твърди, че за периода от 06.10.2012 г. до датата на образуване на съдебното производство, в резултат на проявено виновно бездействие на затворническата администрация, са му нанесени неимуществени вреди, изразяващи се във влошаване на здравословното състояние, а именно – претърпени физически болки и страдания, погнуса, страх от зараза, безпокойство, безсилие и др.

По делото са разпитани и двама свидетели, също затворници, които твърдят, че Манолов е бил нападнат от 15-сантиметров плъх, който му нанесъл рана на ръката.

„Видях по дясната ръка на Бисер кръв. Поставиха му инжекция против тетанус. Не си спомням през последните 9 години да е обезпаразитяван затворът“, коментира един от свидетелите.

Въпреки показанията му, магистратите в Кюстендил порязаха мераците на Манолов и делото беше прекратено.

Бисер Манолов е извършил първият въоръжен обир в страната. В затвора е заради показното убийство на сарафката Виолета Георгиева в центъра на Кюстендил през 1994 г. при обир на 2 млн. лева.

Има спечелени над 16 дела срещу държавата за лоши условия в затвора, нарушаване на човешките му права и други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене