Благоевградчанинът Е. Петров-Генчо Харабията с окончателна присъда 7.5 г. решетки в Словакия за фалшиви 1400 евро

germanec-specheli-46-mln-evro-ot-lotariq-142883

Това се говори в ъндърграунд средите в областния център на Пиринско

Благоевградчанинът Евгени Петров – Генчо Харабията ще лежи в словашки затвор в следващите 7.5 години. Присъдата на тамошните магистрати е на последна инстанция и не подлежи на обжалване, вероятността да се стигне до екстрадиране в наш зандан е  почти нулева.

Новината за вкарването задълго зад решетките на ед­на от знаковите фигури сред чейнджаджиите в областния център на Пиринско се носи от няколко дни в ъндърграунд средите. Харабията беше спипан миналото лято при опит да пласира фалши­ви пари в Кошице. У него по­лицаите откриха 7 банкноти по 200 нередовни евро след сигнал на продавачка на ци­гари, която се усъмнила в купюрите. Когато видял служи­телите на реда, Е. Петров побягнал към чакащата го в близост кола и така отвел ченгетата при своя авер. В автомобила били намерени няколко стека цигари, което дало основание за повдига­не на обвинение в съучас- тничество на шофьора и пос­ледваща присъда от 4 г. Мом­чето, ползвано за шофьор, е зелено в „занаята“ и затова никой не може да се сети за името му. Знае се само, че и то е от Благоевград и е на около 24 г., заявиха хора от подземния свят.

Първоначалните сведения гласяха, че двамата са аре­стувани в Словения, впос­ледствие обаче се разбра, че са задържани на словашка територия. С тях е бил още един човек, известен с прякора Дзури, който обаче е имал късмета да се измък­не от полицейската хайка и да се прибере безпрепя­тствено в Благоевград. Той не е обект на разследване, тъй като не фигурира в сне­тите от следователите пока­зания на заловените члено­ве на бандата.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене