38 нелегални мигранти опитаха да влязат в страната край хаджидимовското село Нова Ловча

Нов опит за нелегално преминаване на българо-гръцката граница е засечен снощи в района на община Хаджидимово, научи ИНФОМРЕЖА.

Към 19,30 часа гранично-полицейски наряд от ГПУ-Гоце Делчев е предотвратил незаконно навлизане в страната на 38 мигранти.

Групата е забелязана да се движи на гръцка територия, като е вървяла към района на хаджидимовското село Нова Ловча.

Към мястото са изпратени незабавно още гранични наряди и към 20 часа чужденците са се върнали към вътрешността на Гърция.

Три опита са регистрирани през изминалото денонощие за нелегално преминаване на бежанци през българо-турската граница, като са спрени 106 мигранти.

Само от началото на тази седмица служителите на ГПУ-Гоце Делчев са успели да предотвратят влизането на над 100 мигранти.

Около 300 километра по непотвърдена информация е зелената граница на територията, обслужвана от ГПУ-Гоце Делчев, като по-голямата част от нея са гористи, пресечени и трудни за наблюдение терени, дори и за специализирана техника.

Точно такива райони напоследък са станали обект на проучване от български и гръцки трафиканти, какъвто е и случаят от вчера с пробилите зелената граница 22-ма бежанци, които бяха извозени с два микробуса – с благоевградска и белгийска регистрация.

Междувременно стана известно, че групата и каналджиите са били под наблюдение на граничните власти. По случая със задържаните бежанци край село Елешница главният секретар на МВР Георги Костов бе категоричен, че акцията по залавянето им е резултат от добрата работа на оперативните служби, а не е случаен инцидент.

„Мястото също не е случайно, а е подбрано за действие след предварително плануване“, коментира Костов пред журналисти в Кюстендил. Той обясни, че става дума за реализиран канал за нелегално преминаване през границата на лица, включително и от български произход, които са извън Благоевградски регион.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене