Мачовете от Евро 2016 днес

Англия – Уелс от 16:00 часа по БНТ

Днес в 16:00 часа предстои да се изиграе един от най-чаканите мачове на Евро 2016. Жребият определи заедно в група „В“ да попаднат отборите на Англия и Уелс и още тогава бе ясно, че това ще бъде един от най-вълнуващите мачове от тази фаза на турнира. Срещата ще се играе в Ланс на стадион „Болаер-Делелис“ и атмосферата по трибуните се очаква да бъде нажежена до краен предел. Страстите на зеления терен пък ще трябва да укротява хладнокръвният германски рефер Феликс Брих.

Този мач дава страхотен шанс на Уелс да залепи звучен шамар на по-големия съсед. „Драконите“ тръгнаха в турнира с победа над Словакия и сега с нов успех ще си гарантират продължаване напред. В същото време Англия изпусна победата в последната минута срещу Русия и завърши реми 1:1 в първия си мач. Евентуално поражение днес обаче ще бъде доста неприятно за възпитаниците на Рой Ходжсън, които ще бъдат поставени до стената преди финалния им мач със Словакия.

Сблъсъкът между тези два съперника е един от най-старите в историята. Те са се срещали цели 103 пъти до момента, като статистиката е категорично в полза на англичаните, които имат 68 победи и само 14 загуби до момента, като 21 мача са завършили наравно.

Селекционерът на „трите лъва“ Рой Ходжсън едва ли ще направи промени в състава, с който започна и срещу Русия. В същото време Крис Коулман почти сигурно ще даде шанс като титуляр да започне героят от първия мач със Словакия Хал Робсън-Кану, който да поведе атаката на тима днес. Сред титулярите се очаква да започне и Джо Ледли, който също се включи добре от резервната скамейка в предния двубой. Ветеранът Уейн Хенеси пък е възстановен и се очаква да се завърне на вратата.

Украйна – Северна Ирландия от 19:00 часа по БНТ

Тази вечер в 19:00 часа Украйна и Северна Ирландия излизат един срещу друг в мач на живот и смърт от втория кръг в група „С“ на Евро 2016. Двубоят в Лион може сериозно да предопредели съдбата на двата тима в турнира. Евентуална загуба за всеки от тях до голяма степен ще означава отпадане от еврофиналите.

Срещата е толкова решаваща, защото и двата отбора записаха загуби в първите си мачове. Украйна падна с 0:2 от Германия, а Северна Ирландия загуби с 0:1 от Полша. Точно затова второ поражение няма се приеме добре в нито един от двата щаба. Равенството също не е особено желан резултат, макар той да запазва шансовете на всеки от отборите.

Украинците иглеждат като фаворит поне на хартия преди мача. Те са по-опитният от двата тима, а освен това досега нямат нито една загуба в сблъсъците помежду им – 2 победи и 2 равенства.  Ирландците обаче имат възможност да играят по-освободено, тъй като напрежението при тях е по-малко и никой не очаква грандиозни подвизи от играчите на Майкъл О’Нийл.

Михайло Фоменко едва ли ще прави грандиозни промени в състава си. Все пак няма да е изненада, ако той включи опитния Руслан Ротан, който да помага при изграждането на атаките.

О’Нийл се очаква да направи повече промени в сравнение със стартовите единадесет срещу Полша. Някой измежду Конър Уошингтън или Джейми Уорд се очаква да започне като партньор на Кайл Лафърти в предни позиции. Стюарт Далас също има вероятност да получи шанс да играе от първата минута.

Германия – Полша от 22:00 часа по Нова телевизия

Тази вечер в 22:00 часа отборите на Германия и Полша излизат един срещу друг в среща от група „С“ на Евро 2016 на „Стад дьо Франс“ в Париж. Този мач може да се окаже ключов за определяне на победителя в групата.  Със сигурност срещата би могла да гарантира класиране напред в турнира за един от двата тима. Всеки от тях записа победа в първия си мач и втори успех ще означава сигурно продължаване на 1/8-финал.

Съседите са стари познайници и едва ли могат да се изненадат особено. Те бяха заедно в една и съща квалификационна група по пътя към финалите във Франция. Там те си размениха по една победа, като през есента на 2014 година поляците спечелиха с 2:0 във Варшава, а през пролетта на 2015-а Бундестимът се наложи с 3:1 на „Комерцбанк Арена“ във Франкфург.

Всъщност обаче статистиката показва огромно предимство за Германия в срещите между двата тима до момента. Успехът на Полша в последните квалификации всъщност е единствената победа на отбора над Бундестима в историята. Останалите мачове са категорично в полза на германците – 13 победи и 6 равенства.

В състава на Германия Йоаким Льов има вероятност да направи една промяна, като пусне вече възстановения Матс Хумелс в центъра на отбраната за сметка на Шкодран Мустафи. Останалите се очаква да бъдат същите, които стартираха и срещу Украйна.

В състава на Полша пък големият проблем е контузията на титулярния вратар Войчех Шчесни. Той със сигурност няма да може да вземе участие в срещата довечера, като мястото му под рамката ще заеме Лукаш Фабиански./sportal.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене