Винетките незаконни, държавата трябва да ни върне по 30 лева?

Лют спор за законността на винетките и затова дали държавата трябва да ни върне по 30 лева, нажежи страстите в ефира. След като прокуратурата поиска да бъдат отменени скъпите винетки на дневен ред е въпросът как държавата ще ни компенсира за това.

„За нас такава хипотеза въобще не стои на дневен ред по простата причина, че ние сме си спазили цялата процедура, която е била необходима. Правилата са спазени, за да може да бъде обявена новата цена на винетките”, заяви шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.
„Задължението на всеки административен орган, чийто акт е бил отменен, да възстанови предходното положение и да предупреди спрямо последния законосъобразен акт”, обясни Николай Димитров от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи.
„Нашата организация атакува начина, по който това решение е наложено. Смятаме, че не е спазена процедурата за съгласуване между Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за приемането на тази тарифа”, каза още Димитров.
Лазаров обаче изтъкна, че дори съдът да обяви винетките за незаконни, решението нямало да влезе в сила, защото пътната агенция щяла да го обжалва.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене