Новият председател на ГЕРБ Димитър Гамишев бе легитимиран от Изпълнителната комисия на партията в София

Димитър Гамишев е официалният общински лидер на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, след като Изпълнителната комисия на партията изпрати протокола с решението си

На поста той наследява подалия оставка след местните избори Георги Андонов, когато претърпя съкрушителна загуба срещу настоящия кмет Владимир Москов. Освен настоящия шеф на Комисията по младежта и спорта, друго ново лице в ръководството влиза още учителката в НПГ „Димитър Талев“ Мариана Тонева. В състава на новото общинско ръководство влиза още досегашният секретар и общински съветник инж. Ангел Тунчев, общинският съветник и адвокат Костадинка Богданова, Иванка Харизанова, а така също двама кметове – единият – бившият на Мусомища Иван Ламбрев и настоящият кмет на село Борово Георги Найденов.

На практика от столицата потвърдиха доверието, гласувано на 22. април по време на отчетно-изборна конференция на ПП ГЕРБ в Гоце Делчев, когато настоящият председател на Комисията за младежта в Общинския съвет Димитър Гамишев поведе битката за лидерския пост с 99 гласа.

Тогава Димитър Гамишев успя да пребори Николай Джингаров и Ангел Тунчев, които получиха равен брой гласове на кандидатите – от 189 делегати, които гласуваха – по 85. На практика обаче вотът им нямаше сила, докато не бъде одобрен от Изпълнителната комисия в София, не одобри протокола с гласуванията от конференцията.

Случилото се бе обявено официално пред членовете на ГЕРБ – Гоце Делчев от самия новоизбран неин председател, който даде обещание да продължи напред с поетите ангажименти. Още по времето на своето временно ръководство до избора на 22. април настоящият председател на Комисията по младежта и спорта започна някои инициативи – набрани бяха средства за абитуриенти в нужда, организира инициативи за децата от ДДЛРГ „Васил Левски“, гр. Гоце Делчев и др. Като един от своите приоритети в бъдещата работа на новия лидер на хората на Бойко Борисов в южния град е връщане на позициите на организацията в позицията на уважавана и водеща партия в региона, където определено регистрира отстъп от позициите си. Най-ярка илюстрация са последните местни избори, на които резултатите бяха повече от разочароващи. Освен това Димитър Гамишев си поставя задача да продължи тенденцията за увеличаване на членската маса в община Гоце Делчев, която се свързва с неговата личност, след като по времето на неговия мандат като временен председател новите хора в организацията в Неврокопско се увеличиха с почти 50 души.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене