ФК Неврокоп завърши втори силния турнир за Купа „Гардения“ след поражение на финала

Отборът завърши със сребърни медали като отборът с най-много отбелязани попадения и индивидуален приза за най-резултатен футболист в надпреварата – Ангел Марков

фк неврокоп„Показахме, че сме най-добрият отбор от област Благоевград като играхме финал преди финала срещу ОФК „Пирин“(Благоевград) и победихме с 2:1. Показаното демонстрира, че отборът ни има потенциал“ коментира треньорът на формацията Благой Плевненлиев.

Иначе младите надежди от Гоце Делчев, водени от Благой Плевнелиев претърпя поражение с 3:1 срещу „Локомотив“(София) с 3:1, след като не започна добре и получи гол още в 7-та мин., а в края на първото полувреме столичани удвоиха преднината си.

След почивката момчетата на ФК Неврокоп заиграха по-добре и потърсиха изравняване. Така се стигна до гола на Денис Камберчев, който се разписа 6 мин. след подновяването на играта. Последваха няколко пропуска на футболистите от южния град, които обаче унесени в търсененеврокоп 1 на равенство проявиха невнимание при една ситуация и оголени в отбрана допуснаха да им бъде отбелязан нов гол и да се оформи крайното 3:1.

На трето място завърши Банско, който в малкия финал надделяневрокоп над ОФК „Пирин“(Благоевград) с 3:2. Двата тима изнесоха драматичен двубой, в който домакините взеха аванс чрез Георги Терзиев и Костадин Юнчов. После се стигна до изравняване от страна на гостите, а крайния резултат оформи Лазар Еринин.

За неврокопчани неврокоп 4турнирът завърши с индивидуален приз, след като капитанът на ФК Неврокоп Ангел Марков отбеляза 12 гола. В първия двубой от груповата фаза при победата със 7:3 срещу първата формация на „Пирин“(Разлог). След това наниза цели 7 за разгрома срещу „Спорт вилаж“(Сандански) с 13:0, а в решителния мач за определяне на финалистите отбеляза и двете ценни попадения за успеха с 2:1 над ОФК „Пирин“(Благоевград).благой плевнелиев

С голове за ФК Неврокоп по време на турнира се отличиха Костадин Дерменджиев, Борислав Колев – с по един, Кирил Данев и Денис Камберчев по 2, а Слави Симеонов със своите 5 гола стана втори по резултатност за своя отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене