Георги Кадиев учреди и оглави партия „Нормална държава“

Нечленуващият в парламентарна група депутат Георги Кадиев, бивш член на БСП, учреди партия „Нормална държава“. Учредителното събрание се състоя днес в зала „3“ на НДК. Кадиев беше избран единодушно за председател на новата формация.
Топ Преса беше единствената медия от Югозапада поканена да отрази учредителното събрание. Интервю с Георги Кадиев, четете в печатното издание на Топ Преса.

Беше утвърден и Устав на партията. Според документа партията „Нормална държава“ е прогресивна, проевропейска политическа партия, която отстоява принципите на законност, свобода, справедливост, морал, екология и просперитет.

В словото си пред учредителите Кадиев заяви, че партията ще се бори с корупцията, ще гарантира добро здравеопазване и образование. Целта на „Нормална държава“ е да се отървем от олигархията и местната феодализация, каза Кадиев. Не е достатъчно ние да не сме корумпирани, трябва да направим всичко възможно да разобличим корупцията, посочи той.

„Нормална държава“ ще е партията, която промотира предприемчивостта в България, заяви Кадиев. Според него е добре да се облекчат данъчно хора до 30-годишна възраст, които създават собствени компании. Икономика, която се крепи единствено на услуги, не е икономика, каза той.

„Нормална държава“ ще бъде патриотична партия, но не в смисъл – „дайте да набием циганите и да отнемем правата на малцинствата“, а в смисъл – да се продължи родът. Според Кадиев с темпа, с който се разраства демографският проблем, след 30 години в България вероятно ще живеят други хора и ще се говори друг език. Не искам да бъда от поколението, което е казало край на България, посочи той.

Новата партия застъпва идеята за големи инвестиции в българите зад граница, защото те са част от нашия капитал. Според Кадиев трябва да има програма за подпомагане на българи в чужбина, които решат да преместят бизнеса си в България.

По отношение на външната политика Кадиев отбеляза, че България е малка страна и съдбата й е да е мост между големите държави, а не тяхно противостояние. Българската външна политика трябва да води до икономически резултати и културно взаимодействие, смята той.

Всички учредители на партията бяха с бели ленти на ръцете. Кадиев обясни, че това е символ на чистотата и мечтата да живеят в нормална държава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене