Неизползваемите детски площадки в кв. „Струмско“

Жегите започнаха, и на детските площадки в благоевградския квартал “Струмско” вода отново няма. Някъде е спряна на други места чешмите отдавна липсват. Люлките и пързалките са изпочупени и надраскани. В никакъв случай не обвиняваме Община Благоевград,  обвиняваме родителите на децата, които още в ранна детска възраст проявяват своето вандалско поведение.

2 На много от площадките има възрастови ограничения съобразени с размера на люлките и пързалките. Често площадките стават сборище на тинеийджъри търсещи усамотение. На следващия ден майки са принудени да чистят купища фасове, семки, празни шишета от бира и обелки от вафли.

Показваме ви един фрапиращ случай на люлка, която е счупена и за да може все пак да се вижда, че я има е вързана… просто, хей така да си виси. От снимката става ясно, че е неизползваема. Помолихме две деца на различна възраст да застанат до нея, за да ви покажем, че едва ли ще може децата да се качат на нея.

1За успокоение на жителите в района, ще кажем да бъдат спокойни, защото наближават избори. Скоро ще бъдат посетени от представители на много партии, които ще обещават всякакви чудеса, та една площадка ли няма да оправят.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене