Местния печат

„Струма“

Семейство Бащавелови спечели делото срещу „Райфайзенбанк“ за неправомерни лихви, въпреки това жилището им е обявено за продан

Бившият директор на Агенцията по безопасност на храните в Благоевград д-р Михаил Бащавелов и съпругата му, адвокат Валерия Бащавелова, спечелиха делото срещу „Райфайзенбанк“ за едностранна промяна на лихвения процент по ипотечен кредит. През 2007 г. семейството взело целеви кредит в размер на 143 620 лв. за закупуване на недвижим имот, представляващ втори етаж от 135 кв.м в жилищна сграда на ул. „Прилеп“ в Благоевград.

Дупничанин арестуван за стрелбата срещу Митьо Очите

31-годишният дупничанин Георги Михайлов Иванчев, известен с прякора Паспало, е арестуван за стрелбата срещу Димитър Желязков-Митьо Очите, миналата вечер в Слънчев бряг. Иванчев  се е предал заедно със собственика на ресторант „4 you“, където стана кървавата престрелка, Божидар Георгиев.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов катастрофира на връщане от събор, не успя да се яви пред съда

Кметът на Симитли Апостол Апостолов катастрофира на връщане от събор за Спасовден в село Брежани. Пътният инцидент се е разминал само с материални щети. Нито кметът, нито шофьорът му, управлявал служебния автомобил, са пострадали.

Общинска проверка удари комплекс „Авалон“ за незаконно строителство

По решение на Общински съвет –Петрич служители на отдел „Архитектурно –строителен контрол“ към Общинска администрация по заповед на кмета Димитър Бръчков извършиха проверки за незавършено строителство на територията, ползвана от комплекс „Авалон“, и на територията на съседния частен имот, върху който е изградена автомивка.

„Вяра“

Дупнишкият късметлия със 100-те бона Камен Христов дойде с две агнета на събора в с. Бистрица, даде ги трофей на победителите в турнира по борба Марио Дотин и Олег Стоянов

Шефът на следствието в Дупница Валентин Михайлов запразни на Спасовден с веселия поп Георги Минчев и стотици съборяни в дупнишкото село Бистрица. С голям събор, 8 казана овчи курбан и борби жителите и гостите на селото се веселиха на храмовия празник на църквата „Възнесение Господне”.

Сочат собственика на заведение в Банско Божидар Георгиев от Дупница за инициатор на кървавото меле с Очите, разпитваха сина на Туцо – Радослав Попов от Самоков, и Георги Паспало

31-годишният Георги Михалов Иванчев-Паспало от Дупница, 28-годишният Радослав Янков Попов от Самоков и 33-годишният Божидар Георгиев от Дупница бяха обявени за общодържавно издирване заради показната стрелба по Митьо Очите в Слънчев бряг.

200 бона от лотарията капнаха на Капка от Благоевград

Ударна печалба от 200 000 лв. споходи като гръм от ясно небе благоевградската ромка Капка. Дълго време жената била на гурбет в Кипър, прибрала се преди месец за абитуриентския бал на сина си и решила да му подари лотариен билет.

Жители на Мламолово осъдиха екскмета Кирил Станчев за безводие при ремонта на водопровода през 2013 г.

Жители на село Мламолово осъдиха община Бобов дол за това, че преди 3 г. останали без вода, съобщават от Районния съд в Дупница. Пенка Котева, синът й Пламен Котев и дъщеря й Людмила ще получат обезщетения за причинените им вреди в резултат на обстоятелството, че при ремонта на водопровода в селото са били без вода, е решението на съдия Иван Димитров.

Кабинетът на охранителен полицай №1 Васил Паргов е изгорелият при пожара в Кюстендил, документите пазил в сейф

Кабинетът на началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР -Кюстендил комисар Васил Паргов е канцеларията, изгоряла при пожара в сряда след края на работния ден. 42-годишният мъж замени на поста дупничанина Ивайло Дамянов през август миналата година след заповед на министъра на вътрешните работи Ивайло Дамянов.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене