„Марек” е новият член на Югозападната „В“ група след 4:0 над „Брацигово”

Дупничани разбиха на пух и прах надеждите на тима от Пазарджишко да стигне до място в третия ешелон, след като бяха по-добрият отбор

Мачът игран на столичния стадион „Летище” логично бе спечелено от момчетата на треньора Борис Кръстев, след като бяха по-активният отбор и формацията, която знаеше как да стигне до победата. Те играха пред практически домашна обстановка, след като на трибуните бяха 600 техни фенове. Мачът в същото време бе погледнат с максимална сериозност от страна на БФС, които изпратиха най-добрият ни съдия от последните години – Ивайло Стоянов, да раздава справедливост на футболното поле.

Крайният победител бе далеч по-подготвен и креативен като само след 17-мин. игра показа накъде ще се наклонят везните в крайния изход, след като се разписа Димитър Владимиров с глава в 17-ата мин. Малко преди да изтече половин час – в 28-ата мин. след центриране в наказателното поле на Брацигово Асен Нешев удвои преднината на „Марек“.
До края на първата част на мача футболистите от града на барикадите бяха пълен господар на игралното поле и буквално обсадиха вратата на съперника, на чиято страна бе и късметът и до ново попадение не се стигна. Така бе и в 36-ата мин., когато дупничанинът Даниел Георгиев от десетина метра разтресе напречната греда зад стража на противника.
През втората част на срещата отново отборът на „Марек” диктуваше темпото на игра.

Само за 15 мин. след почивката Борис Кръстев и компания решиха нещата в своя полза. Първо в 53-тата мин. Димитър Владимиров направи резултата класически, а в 59-ата минута Димитър Чечев от дузпа оформи крайното 4:0.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене