Зрелостниците от випуск 2016 на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Сатовча на шесто място по успех в Област Благоевград

С много добри резултати се поздравиха зрелостниците от випуск 2016 на СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” в Сатовча. Всички зрелостници от класа на Маруся Лозанова са се представили достойно на матурите и по двата предмета с оценки от 3:50 до 5:63. Най-високата оценка е на зрелостничката от невероятния випуск 2016, Селвер Калвун по химия.

На фона на стряскащите резултати от тазгодишните матури, зрелостниците от Сатовча се нареждат сред най-добрите и в страната, без нито една двойка.

Почти 9% от явилите се на матурите тази година или 4 200 зрелостника имат слаби оценки – това е най-лошият резултат, откакто се провеждат държавни зрелостни изпити. Така се поставя и рекорд за най-много двойки на тазгодишната матура по български език и литература.

Общо над 10 000 са двойките на матурите през тази година.

На втория зрелостен изпит по предмет по избор слабите оценки са повече от 6 400, а 2 325 зрелостници са получили слаба оценка и на двата изпита. По две отлични оценки над 5,50 имат 4 600 деца, а едва 86 зрелостници са получили по две пълни шестици.

„Резултатите от матури 2016 вече са факт! Гордея се с вас, момичета и момчета от випуск 2016 на СОУ Сатовча. С вашите резултати вие ме правите горда, че бях ваша класна ръководителка. Правите гордо училището ни. Правите горди всички учители, направили възможни тези резултати. Благодаря ви!“, заяви на зрелостниците от любимият си клас Маруся Лозанова, която заедно с тях бе в трескаво очакване на резултатите  от матури 2016.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене