Бебето, простреляно в корема на майка си, извади късмет – изписват го до дни

Бебето, което бе простреляно в корема на майка си, ще бъде изписано от „Пирогов“. Това ще се случи до края на седмицата, разкриха от лечебното заведение.Миналия четвъртък бебето претърпя успешна операция, при която извадиха куршума от главата му. Интервенцията била доста сложна и е продължила дълго време. След нея детето е в стабилно състояние. Лекарите са оптимисти, че то няма да има никакви проблеми въпреки тежката травма на главата, пише „България днес“.

„С всеки изминал ден състоянието на бебето се подобрява. Няма опасност за живота му. До края на седмицата ще бъде изписано от болницата и родителите му ще могат да си го приберат вкъщи“, обясниха от „Пирогов“.

Бебето бе настанено в лечебното заведение на 8 май. В продължение на месец лекарите правеха всичко по силите си, за да го спасят.

Кървавият инцидент се разигра в софийското село Скравена точно на Гергьовден. Тогава 31-годишният Иван и майката Стойна се скарват зверски. Според близки на двамата причината е голямото количество алкохол, което употребил мъжът. По време на семейния скандал Иван изважда незаконна пушка и гръмва бременната си жена в корема. На място веднага пристига линейка, която откарва Стойна с обилно кървене в болницата. Лекарите й правят секцио и вадят бебето, което се оказва ранено от сачмата в главичката.

В началото лекарите от „Пирогов“ не смееха да правят операция на бебето. Причината беше, че куршумът е попаднал в доста деликатна зона – до важен кръвоносен съд. След като детето се стабилизира, медиците сметнали, че е време да издавят съчмата.

Бащата Иван и Стойна очакват с нетърпение да приберат отрочето си вкъщи. Те са изгладили всички отношения помежду си. Първоначално жената била изплашена от действия на своя любим, но в крайна сметка взела решение да му прости. Двамата живеят заедно от няколко години, но нямат брак. Имат още две деца. За момента не е ясно как двойката ще кръсти бебето, което оцеля по чудо.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене