Местния печат

„Вяра“

Ромка обръсти липа срещу спешното в Дупница, закани се от дървото: Не мога да чета, заповедите на кмета Чимев не важат за мен, ако не го е страх, да дойде в махалата да ме глоби 5000 лв.

Ромка сгази забраната на кмета Методи Чимев за бране на липа и без да й пука от грозящата я 5000 лв. глоба за нарушението, опоска цяло дърво в центъра на Дупница. „Не мога да пиша и да чета, каквото пише кметът, за мен не важи. Нека дойде в циганската махала, ако смее да ми заповядва”, закани се от дървото нарушителката, след като съвестни граждани й направиха забележка.

Ром падна в 10-метрова шахта на блок в Дупница, 2 часа пожарникари вадиха тялото, полицаи разпитваха приятелката му

40-годишен глухоням ром от Дупница падна в 10-метрова шахта, изградена към блок до старата автогара. 2 часа пожарникари вадиха със специални куки тялото на мъжа. Инцидентът стана около 19 часа вчера до блока, където има хранителен магазини и заведения между улиците „Хан Крум” и „Княз Борис I”.

Кметът Вяра Церовска: С дългове от над 30 млн. лв. община Перник обявява фалит без финансова помощ от държавата

Предоставянето на държавна финансова помощ е единственият изход за община Перник, в противен случай бихме могли просто да обявим фалит, заяви кметът Вяра Церовска. По думите й отпускането на безлихвен заем е като лекарство за общини в тежко състояние.

Здравният министър Москов помете 105 болнични легла в Дупница, зачеркна и отделението по инвазивна кардиология на Лефтеров

Здравният министър Петър Москов удари здраво здравеопазването в Дупница, помете 60 легла в общинската, отделението по инвазивна кардиология и още 45 легла в частната болница. Частната болница досега разполагаше със 140 легла, в момента те са сведени до 95. След съкращенията в общинската болница ще има 126 легла.

Бизнесменът Венцислав Петров разруши китайския си ресторант в Самоков, горското отказа да го купи

Застрахователят Венцислав Петров сам срина със земята китайския си ресторант в Самоков. Бизнесменът взел крайното решение да унищожи ресторанта си, след като договорът му за наем с горското изтекъл.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене