ЕКСКЛУЗИВНО И СЕНЗАЦИОННО!!! Ученикът на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ Кръстьо Драгинов стана единственият неврокопчанин и първи в националния олимпийски отбор на България

Младежът е номер едно в тима на нашата страна, който ще ни представя на международната олимпиада по химия в Грузия

Златното момче на ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев от миналата национална олимпиада по химия и ООС отново блестящо защити името на едно от водещите училища в областта и страната, като се класира на първо място на подборното контролно за определяне на състава на отбора на България, който ще представя страната ни на международната олимпиада по химия, която ще се проведе през месец юли в Грузия. Изключително оспорваното и тежко съревнование се проведе последователни два дни на територията на химическия факултет на софийски университет „Климент Охридски“. В него взеха участие първите 10 младежи от различни училища в страната, попадащи в група IV – ученици от 10 до 12 клас, класирани на националната олимпиада по химия в гр. Ямбол тази година.

През първия ден състезателите извършваха лабораторни експерименти, а през втория решаваха теоретични и изчислителни задачи. В експерименталната част Кръстьо Драгинов показа, че притежава изключителен усет и подготовка, постигайки резултат, който бе много близо да абсолютния максимум.

Другите трима ученици, класирани в националния отбор са представители на традиционни сили в областта на химията – Борис Борисов от Националната природо-математическа гимназия – София, Любен Бориславов, също от Националната природо-математическа гимназия – София и Янислав Данчовски от Математическа гимназия, гр. Плевен, които са олимпийци от предишната година, когато представяха България на олимпиадата по химия в Азербайджан. Постижението на Кръстьо може спокойно да бъде наречено изключително според специалистите, тъй като те изтъкват факта, че той е ученик от 11, а другите национали от 12 клас. На практика с това си постижение той изписва името си със златни букви в историята на училището си, на Гоце Делчев, на областта, а и на България, след като става първият неврокопчанин, който участва в националния олимпийски отбор по химия и ще мери сили с най-добрите свои връстници от целия свят.

Ние от ТОП ПРЕСА се присъединяваме към пожеланията на учителката му Марияна Карамитева за още по-сериозна работа на Кръстьо Драгинов и останалите олимпийци в името на едно достойно представяне през време на бъдещият голям форум, където неврокопчанинът и неговите съотборници ще мерят сили със свои връстници от цял свят. Естествено не на последно място да не спират да мечтаят за медали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене