Валентин Златев поема „Пирин“(Благоевград)???

Това е май най-голямата мечта на феновете от най-големия град в Югозапада, но дали има нещо с истината?

Тя се спряга все по-упорито като един от най-богатите българи е сочен за евентуалния бъдещ благодетел на ОФК „Пирин“. В момента обаче няма нищо сигурно, а е по-скоро плод на уличната мълва, която захрани управителят на клуба Венко Попов.

„Дано за новия сезон наистина се намери генерален спонсор и така да отпаднат повечето ангажименти на общината за финансирането на отбора”, бяха думи, казани пред „Меридиан мач”.

„Ние не можем да си позволим да купуваме играчи. Това обаче е добра възможност за реализация на собствените млади кадри. Разчитаме също на местни момчета, които са в други тимове, и на подходящи свободни агенти. Имаме нужда от 4-5 нови попълнения, за да вдигнем конкуренцията. Задължително ни трябва нападател, с когото вече преговаряме. Предстоят разговори с онези състезатели, на които контрактите им свършват в края на месеца и които са доста на брой. Решаващата дума е на старши треньора”, коментира Венко Попов, но без да навлиза в повече конкретика и без да обели нито дума за любимеца на феновете Наджи Шенсой, който вчера си тръгна от Благоевград след шумен спор именно с него.

Пиринският началник определи формата от 10 отбора в „А“ група като несполучлив. „Разликата между елита и втория ешелон е голяма, видя се и тази година. Който и да влезе от „Б“ група, е потенциален изпадащ. Затова по-удачен е вариант според мен е първенство поне с 14 отбора, така ще бъде по-интересно и повече хора ще идват на мачовете”, каза в заключение управителят на общинското футболно дружество.

От думите му обаче не личи да се споменава някакво конкретно име, а още повече на Валентин Златев като в Благоевград се говори сред запалянковците, че той има добри отношения с бизнесмена и дори вече е говорил с него. Пак според уличната мълва бившият защитник на „орлетата“ е имал разговори, в които се е опитал да убеди представителя на шефа на „Лукойл-България“ да налее пари в подопечния му клуб. Отговорът му е бил, че ще си помисли и тепърва ще даде отговор като бил склонен да задели необходимите средства, за да може отборът да бъде сред елита, и то в горната половина на таблицата. За това обаче му трябва време, за да прецени евентуалния си бизнесплан и да вземе окончателно решение. Това обаче все още не е ясно и си остава плод на разговори само между феновете на „Пирин“(Благоевград), които искат по-добро бъдеще за отбора, защото няма някакво сериозно потвърждение на тази информация, която в момента си остава само в пожелателния смисъл.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене